Εσωτερικός καθαρισμός PC Desktop

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η υπερθέρμανση είναι η πιο συχνή περίπτωση δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουμε όταν καλούμαστε να επισκευάσουμε ένα desktop.


Όταν ένα desktop λειτουργεί για μεγάλη διάρκεια χρόνου σε υψηλά επίπεδα, η ζέστη που εκλύεται μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες, ακόμα και να αχρηστέψει τον υπολογιστή σας. Γι' αυτό, δεν πρέπει να το αγνοήσετε, ειδικά αν παρατηρείτε προβλήματα στη λειτουργία του υπολογιστή. Η υπερθέρμανση οδηγεί σε θερμικά σοκ, διαστολές και πιθανή ολική καταστροφή σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Οδηγεί σε πτώση της απόδοσης καθώς πολλά parts ενός desktop έχουν ειδικά κυκλώματα που μειώνουν τις συχνότητες λειτουργίας για να αποφύγουν την ζημιά που μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη θερμοκρασία.

Οι παράγοντες που οδηγούν σε μη φυσιολογικές θερμοκρασίες λειτουργίας είναι πολλοί.
Ο αναγκαστικά περιορισμένος χώρος του συγκεντρώνει πληθώρα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων τα οποία εκλύουν συνεχώς θερμότητα, ιδίως τα BGA ολοκληρωμένα όπως CPU , GPU και μνήμες. Αρκετά από αυτά είναι εξαιρετικά απαιτητικά σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία φυσικά αποβάλλεται ως θερμότητα. Όταν ο υπολογιστής είναι καινούργιος, αυτή απελευθερώνεται ευκολότερα χάρη στο καθαρό σύστημα ψύξης, και όλα λειτουργούν άψογα.
Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, σκόνη και άλλα σωματίδια εισχωρούν στο εσωτερικό του desktop σας και παρεμποδίζουν τη λειτουργία του συστήματος ψύξης και του τροφοδοτικού, φράσσοντας ανεμιστήρες και διόδους αερισμού.
Ακόμα, όσο λειτουργείτε τον υπολογιστή, η θερμοαγώγιμη πάστα, μια ουσία η οποία παίζει καταλυτικό ρόλο στη βέλτιστη αποβολή θερμότητας των πιο ενεργοβόρων εξαρτημάτων του υπολογιστή, φθείρεται, και χάνει την αποδοτικότητα της. Μάλιστα οι εργοστασιακές θερμοαγώγιμες πάστες είναι χαμηλής ποιότητας σε σχέση με after market επαγγελματικές υψηλής θερμοαγωγιμότητας πάστες. Έτσι, η θερμότητα συσσωρεύεται και το θερμόμετρο χτυπά κόκκινο.
Άλλος ένας λόγος που μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση είναι κάποια μηχανική βλάβη στο υλικό του υπολογιστή σας π.χ. ελαττωματικός ανεμιστήρας.
 Εμείς, λοιπόν, στο giaservice.gr, ελέγχουμε μεθοδικά τον υπολογιστή σας για πιθανή βλάβη που προκαλεί υπερθέρμανση. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε με ειδικά μηχανήματα παραγωγής ξηρού αέρα υψηλής πίεσης και με κολυμπήθρες υπερήχων (εάν κρίνεται απολύτως απαραίτητο) το desktop από σκόνη και σωματίδια που μειώνουν την απόδοση του συστήματος ψύξης, ενώ τέλος ανανεώνουμε με νέα υπερυψηλής απόδοσης θερμοαγώγιμη πάστα σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών για να παραμένει το desktop σας δροσερό, όσο κι αν το χρησιμοποιείτε.

Επικοινωνία

Θησέως 32, Μαρούσι, 151 24

Τ.: 2108026089

E-mail: info@giaservice.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρμα επικοινωνίας

©2024 giaservice.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Search