Εγκατάσταση SSD σκληρού δίσκου σε Laptop

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Βάλε SSD και το PC θα απογειωθεί!

Οι δίσκοι SSD είναι οι νέοι, εξελιγμένοι και εντελώς διαφορετικής τεχνολογίας από τους συμβατικούς HDD, σκληροί δίσκοι.

Δεν έχουν κινητά μέρη, δεν έχουν περιστρεφόμενους δίσκους, δεν έχουν κεφαλές! Έχουν στο εσωτερικό τους έχουν ένα τύπο μνήμης, συγγενική με τη μνήμη που χρησιμοποιούν τα φλασάκια USB. Είναι πολύ φθηνότερη και μπορεί και διατηρεί όλα τα δεδομένα όταν κλείσει ο υπολογιστής.
Η έλλειψη κινητών μερών έχει σαν αποτέλεσμα ο φθηνότερος SSD να είναι ασύγκριτα καλύτερος από τον ακριβότερο δίσκο HDD.

Έτσι, σ'έναν υπολογιστή με δίσκο SSD, όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα! Τα Windows ξεκινούν πιο γρήγορα, τα προγράμματα ανοίγουν σχεδόν ακαριαία, τα αρχεία αντιγράφονται ή μεταφέρονται με ταχύτητες 500MB/s σε σχέση με τα από 30-50MB/s των HDDs! Τα παιχνίδια φορτώνουν γρηγορότερα, τα levels ανοίγουν πιο γρήγορα, το ίδιο και τα saved games.

Αναβαθμίζοντας τον υπολογιστή σας με έναν δίσκο SSD, θα έχετε άμεσα την αίσθηση πως έχετε ένα νέο υπολογιστή.

Όμως, τα πλεονεκτήματα του SSD δεν σταματούν εδώ. Λόγω του ότι δεν έχουν κινητά μέρη και τριβές, οι SSD έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους HDDs, και είναι απρόσβλητοι από κραδασμούς! Ένας SSD κατά 90% θα λειτουργεί καλά μετά από μια δεκαετία, ενώ μόλις το 20% των HDD επιβιώνει μετά τα δέκα χρόνια.

Επίσης, ο SSD καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και ζεσταίνεται πολύ λιγότερο από τον HDD.

Τέλος, οι δίσκοι SSD είναι 100% αθόρυβοι. Πλέον ο μόνος ήχος που θα ακούγεται από τον υπολογιστή σας θα είναι αυτός του ανεμιστήρα, ο οποίος, ειδικά για τα laptop, λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας, θα λειτουργεί στις χαμηλές, αθόρυβες στροφές του.
Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα των SSD είναι πως, στη χρήση, δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από τους σκληρούς δίσκους. Οι φάκελοι, τα αρχεία, τα προγράμματα, είναι ακριβώς τα ίδια, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.


Υπάρχουν μόνο θετικά στη χρήση ενός SSD;
Πρακτικά όχι. Οι δίσκοι SSD έχουν συγκεκριμένο αριθμό εγγραφών με αποτέλεσμα να έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Ο αριθμός εγγραφών ωστόσο είναι τόσο μεγάλος που σε πολύ λίγες περιπτώσεις θα επηρεάσει έναν προσωπικό υπολογιστή. Οι περισσότεροι δίσκοι SSD πλέον καλύπτονται από εγγύηση αρκετών χρόνων.
Γι'αυτό συνήθως προτείνουμε την εγκατάσταση ενός νέου SSD δίσκου ως πρωταρχικό δίσκο για να εγκατασταθούν τα Windows και οι εφαρμογές σας και μετατροπή του παλιού σας HDD ως εφεδρικό δίσκο για την αποθήκευση των δεδομένων σας (φωτογραφίες, videos, έγγραφα κλπ).

Επικοινωνία

Θησέως 32, Μαρούσι, 151 24

Τ.: 2108026089

E-mail: info@giaservice.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Φόρμα επικοινωνίας

©2024 giaservice.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Search